ßßß Cookit - przepis na Napoleonka na krakersach

Napoleonka na krakersach

nazwa

Wykonanie

5 szklanek mleka
1 budyń śmietankowy lub waniliowy
4 żółtka
3/4 szklanek cukru
1 szklanka mąki pszennej
1 kostka masła (margaryny)
1-2 paczki krakersów (w zależności od wielkości foremki)
Wykonanie:
4 szklanki mleka zagotować z cukrem i masłem. Pozostałą 1 szkl. mleka wymieszać z budyniem, mąką i żółtkami na jednolita masę. Wlać do gotującego się mleka i cały czas mieszając gotować, aż masa zgęstnieje. W blaszce ułożyć warstwę krakersów, na to wyłożyć gorącą masę i na wierzchu ułożyć krakersy. Pozostawić do wystygnięcia i wstawić do lodówki, żeby masa dobrze stężała, najlepiej na całą noc. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem. Przepis na blaszkę 21x26 cm - wymiary dolne, 24x28 cm.
Smacznego!
Jeśli przygotowałeś danie z wykorzystaniem moich przepisów to zdjęcie prześlij na maila [email protected] . Umieszczę je na blogu pod przepisem.
Źródło:http://pieknulka.blogspot.com/2014/07/napoleonka-na-krakersach.html