ßßß
Danie to pamiętam jeszcze z czasów studenckich, gdzie podsmażało się kurczaka, wrzucało chińskie warzywa i zajadało z ryżem lub makaronem. Smak tego dania był wspomnieniem fajnych czasów.Składniki na 4 porcje:150 g ugotowanej kaszy jaglanej1 duża pierś z kurczaka350 g mieszanki chińskich warzywbulion drobiowy z przyprawą do dań chińskichsól, chiliWykonanie:Kaszę gotujemy na sypko. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju podsmażamy kurczaka pokrojonego w paski. Dosypujemy mieszankę chińską, zalewamy bulionem do 1/2 patelni. Przyprawiamy do smaku przyprawą do dań chińskich. Gotujemy pod przykryciem ok 15 minut. Doprawiamy do smaku solą i chili. Można na sam koniec wrzucić kaszę, dokładnie wymieszać, przykryć i odstawić aż kasza przesiąknie aromatem.