ßßß Cookit - przepis na Kasza jaglana po chińsku

Kasza jaglana po chińsku

nazwa

Wykonanie

Danie to pamiętam jeszcze z czasów studenckich, gdzie podsmażało się kurczaka, wrzucało chińskie warzywa i zajadało z ryżem lub makaronem. Smak tego dania był wspomnieniem fajnych czasów.
Składniki na 4 porcje:
150 g ugotowanej kaszy jaglanej
1 duża pierś z kurczaka
350 g mieszanki chińskich warzyw
bulion drobiowy z przyprawą do dań chińskich
sól, chili
Wykonanie:
Kaszę gotujemy na sypko. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju podsmażamy kurczaka pokrojonego w paski. Dosypujemy mieszankę chińską, zalewamy bulionem do 1/2 patelni. Przyprawiamy do smaku przyprawą do dań chińskich. Gotujemy pod przykryciem ok 15 minut. Doprawiamy do smaku solą i chili. Można na sam koniec wrzucić kaszę, dokładnie wymieszać, przykryć i odstawić aż kasza przesiąknie aromatem.
Źródło:http://www.kaszomania.pl/kasza-jaglana-po-chinsku