ßßß
 
            
         Składniki:2 szklanki mąki pszennej150g margaryny2 jaja1 szklanka cukru0,5 opakowania cukru wanilinowego (16g)0,5 łyżeczki soli1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sody oczyszczonej0,5 szklanki mleka1 szklanka startych jabłek
Składniki:2 szklanki mąki pszennej150g margaryny2 jaja1 szklanka cukru0,5 opakowania cukru wanilinowego (16g)0,5 łyżeczki soli1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sody oczyszczonej0,5 szklanki mleka1 szklanka startych jabłek Wykonanie:- margarynę utrzeć z cukrem, dodać jaja, mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą, sól i cukier wanilinowy- podczas miksowania dodać mleko (około pół szklanki) - tyle, żeby ciasto nie było zbyt gęste- do ciasta dodać starte jabłka, dokładnie wymieszać- piekarnik nagrzać do 180 stopni, ciasto przełożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia- piec około 1 godziny
Wykonanie:- margarynę utrzeć z cukrem, dodać jaja, mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą, sól i cukier wanilinowy- podczas miksowania dodać mleko (około pół szklanki) - tyle, żeby ciasto nie było zbyt gęste- do ciasta dodać starte jabłka, dokładnie wymieszać- piekarnik nagrzać do 180 stopni, ciasto przełożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia- piec około 1 godziny Ciasto jest wyjątkowo delikatne i długo zachowuje świeżość, chociaż raczej ciężko się o tym przekonać, gdyż szybko znika z talerza :)
Ciasto jest wyjątkowo delikatne i długo zachowuje świeżość, chociaż raczej ciężko się o tym przekonać, gdyż szybko znika z talerza :)