ßßß
Składniki :1 makrela wędzona1 puszka czerwonej fasoli2 ząbki czosnku1 papryczka chilli1 łyczeczka soku z cytryny3 łyżki majonezunatka pietruszkiszczypioreksólpieprzPrzygotowanie :Makrelę pokruszyć w drobne kawałki jedocześnie pozbywając się wszystkich ości.( otwierając ją zręcznie łatwo wyjmiemy kręgosłup co znacznie ułatwia pozbycie się ości)Fasolę odsedzić, ja dodatkowo opłukałem i zgnieść widelcem tworząc miazgę.Czosnek bardzo drobno posiekać, w sumie to papryczkę (bez pestek), szczypiorek, pietruszkę również możliwie drobno posiekać.Wszystko razem wstępnie wymieszać w 1 misce, sok z cytryny, sól, pieprz dodać do smaku no i majonez, lecz z majonezem najlepiej ostrożnie - dodawać po 1 łyżce i mieszać aby nie przedobrzyć - to ma być pasta.
