ßßß
Cookit - przepis na Pasta z wędzonej makreli
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pasta z wędzonej makreli
Składniki
Makrela wędzona
Fasola czerwona
Czosnek
Chili
Sok z cytryny
Majonez
Natka pietruszki
Szczypiorek
Sól
Pieprz
Wykonanie
Składniki :1
makrela wędzona
1 puszka
czerwonej fasoli
2 ząbki
czosnku
1
papryczka chilli
1 łyczeczka
soku z cytryny
3 łyżki
majonezu
natka pietruszki
szczypiorek
sól
pieprz
Przygotowanie :
Makrelę
pokruszyć w drobne kawałki jedocześnie pozbywając się wszystkich ości.( otwierając ją zręcznie łatwo wyjmiemy kręgosłup co znacznie ułatwia pozbycie się ości)
Fasolę
odsedzić, ja dodatkowo opłukałem i zgnieść widelcem tworząc miazgę.
Czosnek
bardzo drobno posiekać, w
sumie
to papryczkę (bez pestek),
szczypiorek
,
pietruszkę
również możliwie drobno posiekać.Wszystko razem wstępnie wymieszać w 1 misce,
sok z cytryny
,
sól
,
pieprz
dodać do smaku no i
majonez
, lecz z
majonezem
najlepiej ostrożnie - dodawać po 1 łyżce i mieszać aby nie przedobrzyć - to ma być pasta.
Źródło:
http://mechanikwkuchni.blogspot.com/2013/09/pasta-z-wedzonej-makreli.html
Przepisy powiązane
HomeMade: pasta z avocado
HomeMade: pasta z avocado
HomeMade: pasta z avocado
HomeMade: pasta z avocado
HomeMade: pasta z avocado
Składniki powiązane (0)