ßßß Cookit - przepis na Pasta z wędzonej makreli

Pasta z wędzonej makreli

nazwa

Wykonanie

Składniki :
1 makrela wędzona
1 puszka czerwonej fasoli
2 ząbki czosnku
1 papryczka chilli
1 łyczeczka soku z cytryny
3 łyżki majonezu
natka pietruszki
szczypiorek
sól
pieprz
Przygotowanie :
Makrelę pokruszyć w drobne kawałki jedocześnie pozbywając się wszystkich ości.
( otwierając ją zręcznie łatwo wyjmiemy kręgosłup co znacznie ułatwia pozbycie się ości)
Fasolę odsedzić, ja dodatkowo opłukałem i zgnieść widelcem tworząc miazgę.
Czosnek bardzo drobno posiekać, w sumie to papryczkę (bez pestek), szczypiorek, pietruszkę również możliwie drobno posiekać.
Wszystko razem wstępnie wymieszać w 1 misce, sok z cytryny, sól, pieprz dodać do smaku no i majonez, lecz z majonezem najlepiej ostrożnie - dodawać po 1 łyżce i mieszać aby nie przedobrzyć - to ma być pasta.
Źródło:http://mechanikwkuchni.blogspot.com/2013/09/pasta-z-wedzonej-makreli.html