Wykonanie
Kasza jaglana jest mojÄ
ulubionÄ
i czÄsto krĂłluje na moim
stole. Zdaje sobie sprawÄ,Ĺźe nie wszyscy podzielajÄ
mĂłj entuzjazm, ale warto po niÄ
siÄgaÄ szczegĂłlnie w okresie jesienno-zimowym, gdyĹź ma wĹaĹciwoĹci antywirusowe. Dzisiaj w wersji kotletowej...SkĹadniki:1szkl.
kaszy jaglanej½
czerwonej papryki1
pomidor, ½ bakĹaĹźana lub
cukinii1
por (jasna czÄĹÄ), lub 1
cebulanatka pietruszki, 1
jajkoprzyprawyolej do smaĹźeniaWykonanie:KaszÄ gotowaÄ 10 minut w 2 szklankach osolonej
wody. OstudziÄ. Warzywa umyÄ, pokroiÄ w kostkÄ. Na patelni rozgrzaÄ ĹyĹźkÄ
oleju, dodaÄ
por, nastÄpnie paprykÄ, i na koĹcu cukinia/bakĹaĹźan i
pomidor. ChwilÄ smaĹźyÄ. ZdjÄ
Ä z ognia ,przyprawiÄ i ostudziÄ. kaszÄ wymieszaÄ z warzywami i
jajkiem i formowaÄ kotleciki. Na patelni rozgrzaÄ
olej i smaĹźyÄ na rumiano. Wg. mnie
kasza bardzo dobrze siÄ komponuje z
serem, wiÄc podaĹam z
wiejskim serkiem i brokuĹami. Smacznego:)