Wykonanie
Ogromny ptyś,
bita śmietana....i świeże
truskawki:) Zapraszamy:)Składaniki;4
jajka,szklanka
mąki,szczypta
soli,12 dkg
masła450 ml
śmietanki kremówki,laska
wanili,
truskawki,Wykonanie;Na początek ciasto. Szklankę
wody gotujemy z
masłem i
solą. Zdjemujemy z ognia i stopniowo dodajemy
mąkę cały czas mieszając. Znowu podgrzewamy stale mieszając. Lekko studzimy. Dodajemy po jednym
jajku mieszając aż całkowicie się wchłoną. Ciasto przekładamy do przygotowanej tortownicy . Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni i pieczemy ok.15 minut. Studzimy. Przygotowujemy krem. Ubijamy
śmietankę z ziarenkami
wanili. Wykładamy na ostudzone ciasto. Na wierzch układamy
truskawki...smacznego:)

Pomysł zaczerpnięty z czasopisma "Moje gotowanie"