Wykonanie

Czas na hiszpańską fiestę w iście egzotycznym stylu! Mimo że robi się już chłodniej, to mam dla Was ostatnią inspirację
drinkową, tym razem prosto ze
słonecznej i tętniącej życiem Hiszpanii.
Sangria, bo o niej
mowa, to fantastyczny orzeźwiający
napój przygotowywany na bazie słodkiego,
czerwonego wina z dodatkiem innych, mocniejszych
alkoholi oraz
owoców, głównie
cytrusów. Zapraszam! :)składniki:butelka słodkiego
czerwonego wina300 ml
wody gazowanej200 ml
koniaku3
pomarańcze3
grejpfruty1
limonka1
cytryna1/2 łyżeczki
cynamonu1
jabłkolistki
miętykostki
loduJedną
pomarańczę,
grejpfruta oraz
limonkę obrać ze skórki i wycisnąć sok do dzbanka. Pozostałe
owoce w skórkach sparzyć i pokroić w kostkę, wrzucić do dzbanka, dodać
miętę i
cynamon. Naczynie wypełnić kostkami
lodu, wlać
wodę gazowaną,
wino oraz
koniak i dobrze wymieszać. Podawać z listkami
mięty.Smacznego! :)
