Wykonanie
Witajcie po Świętach. :) Mam nadzieję, że wypoczęliście i nacieszyliście się spotkaniami z rodziną. Jeśli nie możecie już patrzeć na
kapustę z
grzybami lub
rybę po grecku...mam dla Was lekką przekąskę. Doskonale sprawdzi się także na Sylwestra. :)

Składniki:2 długie
ogórki150g
twarożku śmietankowegosól,
pieprzulubione dodatki (u mnie:)plaster
szynki1
rzodkiewkakawałek
pomidoraszczypiorekPrzygotowanie:
Szynkę,
rzodkiewkę,
pomidora oraz
szczypiorek kroimy w drobną kosteczkę.
Ogórki myjemy, obieramy ze skórek i kroimy na kilka kawałków o grubości 3-4cm. Łyżeczką wydrążamy ze środka pestki. Następnie w zagłębienia nakładamy
twarożek i wbijamy w niego kawałki warzyw oraz
szynki. Doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem. Przed imprezą przekąskę przechowujemy w lodówce. Smacznego!
