ßßß Cookit - przepis na Patisony faszerowane

Patisony faszerowane

nazwa

Wykonanie

Składniki:
patisony średniej wielkości (do 10 cm średnicy) 6
kasza jęczmienna 0,5 szklanki
boczek surowy lub wędzony 15 plastrów
cebula 1
grzyby suszone 5
sól, pieprz, oliwa
starty ser żółty
bazylia, czosnek
Wykonanie:
Kaszę ugotować, dodać do niej pokrojony drobno boczek i cebulę. Grzyby namoczyć, pokroić w paski. Wymieszać razem z grzybami i przyprawami. Masą napełnić patisony, posypać żółtym serem, przykryć odkrojonym wierzchem. Wyłożyć na wysmarowaną oliwą blachę. Piec w piekarniku ok. pół godziny w temperaturze 180 stopni.
Źródło:http://gorzko-gorzki.blogspot.com/2013/11/patisony-faszerowane.html