ßßß
Cookit - przepis na Patisony faszerowane
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Patisony faszerowane
Składniki
Patisony
Kasza jęczmienna
Surowy boczek
Cebula
Grzyby suszone
Sól
Pieprz
Oliwa z oliwek
Ser starty
Bazylia
Czosnek
Wykonanie
Składniki:
patisony
średniej wielkości (do 10 cm średnicy) 6
kasza jęczmienna
0,5 szklanki
boczek surowy
lub wędzony 15 plastrów
cebula
1
grzyby suszone
5
sól
,
pieprz
,
oliwa
starty ser
żółty
bazylia
,
czosnek
Wykonanie:
Kaszę
ugotować, dodać do niej pokrojony drobno
boczek
i
cebulę
.
Grzyby
namoczyć, pokroić w paski. Wymieszać razem z
grzybami
i
przyprawami
. Masą napełnić
patisony
, posypać
żółtym serem
, przykryć odkrojonym wierzchem. Wyłożyć na wysmarowaną
oliwą
blachę. Piec w piekarniku ok. pół godziny w temperaturze 180 stopni.
Źródło:
http://gorzko-gorzki.blogspot.com/2013/11/patisony-faszerowane.html
Przepisy powiązane
Spaghetti ze świeżymi pomidorami i wędzonym boczkiem
Spaghetti bolonese na szybko
Makaron z kurczakiem i pesto
Spaghetti z mozzarellą i oliwkami
PASTA AL POMODORO
Składniki powiązane (0)