Wykonanie

Składniki:
karkówka ok. 0,3 kgKnorr czerwony do
mięsolej 2 łyżki
pieczarki ok. 15 dag
mąka pszenna 1-2 łyżkikostka
Winiary bulion z
grzybami leśnymi 1
śmietanka 18% ok.100 mlWykonanie:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę (ok. 1x1 cm). Obsypać
przyprawą Knorr, polać
olejem, wymieszać, odstawić (na co najmniej pół godziny). Podsmażyć na złoto ze wszystkich stron, oprószyć
mąką, podsmażać. Przełożyć do rondla, podlać niewielką ilością
wody.
Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry, dodać do
mięsa. Wrzucić kostkę
Winiary. Dusić do miękkości
mięsa. Pod koniec duszenia dodać
śmietankę. Wszystko zagotować. Podawać z
ziemniakami,
kaszą, kluskami.