ßßß
Cookit - przepis na Ostra duszona karkówka
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Ostra duszona karkówka
Składniki
Karkówka
Pieczarki
Włoszczyzna
Bulion
Sól
Pieprz
Kolendra
Papryka czerwona
Olej
Mięso
Wykonanie
Krucha, ale bardzo ostra.
Mięso
przenika zapachem
pieczarek
,
włoszczyzny
i ostrych przypraw. Propozycja dla osób lubiących mocno doprawione
mięsko
.
500 g
karkówki
300 g
pieczarek
100 g
włoszczyzny
paski1 szklanka
bulionu
Sól
0,5 łyżeczki
pieprzu
młotkowanego z
kolendrą
1 łyżeczka ostrej
czerwonej papryki
Olej
do obsmażenia
mięsa
Karkówkę
myjemy i kroimy w plastry o grubości ok. 1,5 cm. Nacieramy
solą
,
pieprzem
młotkowanym z
kolendrą
i ostrą
czerwoną papryką
.
Mięso
obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym
oleju
. Przekładamy do garnka.
Pieczarki
kroimy w plasterki, dodajemy do
mięsa
. Dokładamy także
włoszczyznę
. Wszystko podlewamy
bulionem
, przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu około 60 minut.
Mięso
od czasu do czasu trzeba przemieszać.
Źródło:
http://violetowekucharzenie.blogspot.com/2015/04/ostra-duszona-karkowka.html
Przepisy powiązane
Sałatka z komosy, pieczarek i kolendry
Sałatka z komosy, pieczarek i kolendry
Sałatka z komosy, pieczarek i kolendry
Sałatka z komosy, pieczarek i kolendry
Sałatka z komosy, pieczarek i kolendry
Składniki powiązane (0)