Wykonanie
Ostatnie warzywa z grządki wykorzystałam do pysznego sosu, który podałam z
makaronem i porcją
mięsa obsypaną
przyprawą do
wina grzanego. Coś innego... i smacznego... zapraszam.

Składniki na sos:300 ml rosołu (u mnie pozostałość po obiedzie)200 ml
wody150 g
selera (3 nieduże szt.)1
cebula (średnia)
sól,
pieprz do smaku
Selery obrać, wypłukać pod bieżącą
wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym następnie pokroić w grubszą kostkę.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę
masła, zeszklić
cebulkę po czym dodać
seler i smażyć razem 5 min. mieszając by się nie przypaliła
cebula. Podlać
wodą i całość przelać do gorącego rosołu. Dusić 15 min. Zmiksować blenderem, doprawić
solą i
pieprzem do smaku.5 porcji kotletowych
piersi indyczejsól,
przyprawa do
wina grzanego
mąkaMięso wypłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. Każdą porcję oprószyć szczyptą
soli i
przyprawy do grzanego
wina. Obtoczyć w
mące i smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron.
makaron Farfalle (u mnie 400 g)
Makaron ugotować al'dente. Podawać z porcją
mięsa i pysznym sosem.Z podanych składników otrzymałam 5 porcji obiadowych. Gotowanie zajęło mi około 0 , 5 godziny. Polecam :)