Wykonanie
Bardzo smaczne i proste w przygotowaniu danie. Potrzebne Wam będą naleśniki np. według tego przepisu bądź innego Waszego ulubionego.
Składniki:8 - 10 naleśników0,5 kg
kapusty kiszonej2
cebule szalotki1 ząbek
czosnkuugotowane
mięso z 1 nóżki z
kurczaka (opcjonalnie)1 łyżka
sosu sojowo - grzybowego1 łyżeczka
papryki słodkiejszczypta
chili,
sól,
pieprz do smakuPrzygotować ciasto naleśnikowe.
Kapustę odcisnąć, pokroić.
Cebulę obrać, pokroić w grubszą kostkę. Obrany
czosnek zmiażdżyć. Można dodać odrobinę drobno pokrojonego
mięsa ale jest to zbyteczne (u mnie zostało z rosołu). Na łyżce
oleju zeszklić
cebulę, dodać
czosnek. Przesmażyć razem dosłownie minutę na niewielkim ogniu dodać
kapustę z
mięsem i
przyprawy. Dokładnie wymieszać i podsmażyć na niewielkim ogniu około 5 minut. Ściągnąć z ognia.
Upiec naleśniki. Na każdego układać po 2 łyżki stołowe farszu i zawinąć jak krokieta. Na patelni roztopić łyżkę
masła, ułożyć na niej naleśniki i zapiec z dwóch stron.Podałam polane
masełkiem, które można oczywiście pominąć. Myślę, że dobrym dodatkiem będzie surówka lub sos np.
chrzanowy .Z podanej ilości farszu otrzymałam 9 naleśników. Są pyszne wypróbujcie :)