Wykonanie

Składniki:5 naleśników (przepis na ciasto)100 g
zielonej fasolki szparagowej5
pomidorów suszonych (w zalewie)5 plastrów
sera żółtegobazylia,
chili5 łyżek
bułki tartej50 g
masłaZrobić naleśniki.
Fasolkę opłukać, usunąć końcówki, wrzucić na posolony 1 łyżeczkę wrzątek. Gotować 10 minut, odcedzić, przestudzić. Na naleśnik ułożyć plaster
sera, na niego położyć kolejno: około 7 szt.
fasolki,
pomidora i posypać
bazylią i odrobią
chili.

Zwinąć jak krokieta. Najpierw brzegi a
potem całość. Na patelni rozgrzać łyżkę
masła, ułożyć naleśniki i zapiekać z każdej strony na małym ogniu, na rumiany kolor. W tym czasie roztopić
masło dodać do niego
bułkę tartą, przemieszać od czasu do czasu. Zapiec
bułkę na złoty kolor, odstawić. Upieczone naleśniki polewamy
bułką z
masłem.Pyszne i proste w przygotowaniu. Można dodać do naleśników plasterki
szynki parmeńskiej będą jeszcze lepsze.