ßßß Cookit - przepis na Naleśniki z fasolką szparagową

Naleśniki z fasolką szparagową

nazwa

Wykonanie

Składniki:
5 naleśników (przepis na ciasto)
100 g zielonej fasolki szparagowej
5 pomidorów suszonych (w zalewie)
5 plastrów sera żółtego
bazylia, chili
5 łyżek bułki tartej
50 g masła
Zrobić naleśniki. Fasolkę opłukać, usunąć końcówki, wrzucić na posolony 1 łyżeczkę wrzątek. Gotować 10 minut, odcedzić, przestudzić. Na naleśnik ułożyć plaster sera, na niego położyć kolejno: około 7 szt. fasolki, pomidora i posypać bazylią i odrobią chili.
Zwinąć jak krokieta. Najpierw brzegi a potem całość. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, ułożyć naleśniki i zapiekać z każdej strony na małym ogniu, na rumiany kolor. W tym czasie roztopić masło dodać do niego bułkę tartą, przemieszać od czasu do czasu. Zapiec bułkę na złoty kolor, odstawić. Upieczone naleśniki polewamy bułką z masłem.
Pyszne i proste w przygotowaniu. Można dodać do naleśników plasterki szynki parmeńskiej będą jeszcze lepsze.
Źródło:http://kuchniamagorzata.blogspot.com/2014/07/nalesniki-z-fasolka-szparagowa.html