ßßß Cookit - przepis na Zielona fasolka szparagowa na parze

Zielona fasolka szparagowa na parze

nazwa

Wykonanie

W tym tygodniu zapraszamy na przepisy z pyszną fasolką szparagową. Sezon na nią właśnie się rozpoczyna, więc trzeba się objeść na cały rok :) Nasza pierwsza propozycja to zielona fasolka szparagowa z parowaru. Przygotowana w ten sposób stanowi kwintesencje smaku.
Potrawa wolna od glutenu.*
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 3
Składniki:
3 garście zielonej fasolki szparagowej
Dodatkowo:
Masło (ok 30g)
Bułka tarta
*Osoby nie jedzące glutenu nie powinny polewać fasolki smażoną bułką tartą. Polecamy samo roztopione masło :)
Fasolkę szparagową myjemy i odcinamy końcówki. Umieszczamy w misce parowaru, a ten nastawiamy na 30 minut. Po tym czasie sprawdzamy czy fasolka jest miękka i wyjmujemy, jeśli tak jest. Podajemy z rozpuszczonym masłem albo podsmażaną bułką tarta. Smacznego :)
Jak widać najmłodsi również przepadają za fasolką szparagową :)
Źródło:http://kolizjesmakow.blogspot.com/2015/06/zielona-fasolka-szparagowa-na-parze.html