Wykonanie
W tym tygodniu zapraszamy na przepisy z pyszną
fasolką szparagową. Sezon na nią właśnie się rozpoczyna, więc trzeba się objeść na cały rok :) Nasza pierwsza propozycja to
zielona fasolka szparagowa z parowaru. Przygotowana w ten sposób stanowi kwintesencje smaku.

Potrawa wolna od glutenu.*Czas przygotowania: 30 minutIlość porcji: 3Składniki:3 garście
zielonej fasolki szparagowejDodatkowo:
Masło (ok 30g)
Bułka tarta*Osoby nie jedzące glutenu nie powinny polewać
fasolki smażoną
bułką tartą. Polecamy samo roztopione
masło :)
Fasolkę szparagową myjemy i odcinamy końcówki. Umieszczamy w misce parowaru, a ten nastawiamy na 30 minut. Po tym czasie sprawdzamy czy
fasolka jest miękka i wyjmujemy, jeśli tak jest. Podajemy z rozpuszczonym
masłem albo podsmażaną
bułką tarta. Smacznego :)


Jak widać najmłodsi również przepadają za
fasolką szparagową :)