Wykonanie
Był pyszny więc zamieszczam przepis.Składniki:
kurczak średni (1,7 kg)2 łyżki
oliwy2 ząbki
czosnku (duże)1
kostka rosołowa (wołowa)2 łyżeczki
papryki słodkiej1 łyżeczka
papryki ostrej1 łyżeczka
carry1 łyżeczka
musztardy DijonMiażdżę
czosnek, rozdrabniam
kostkę rosołową, dodaję do
oliwy wraz z
musztardą i resztą przypraw,mieszam.
Kurczaka myję, osuszam, smaruję marynatą. Przekładam do naczynia, przykrywam folią i zostawiam w lodówce na noc. Następnego dnia wkładam do rękawa i piekę w 200st. około 1,5 do 2 godzin to zależy jaki macie piekarnik. Ja mam kiepski. Pod koniec pieczenia przecięłam rękaw by skórka się lepiej przypiekła.
Podawać z surówką, z
ziemniakami rzecz gustu.