ßßß Cookit - przepis na Warzywna pasta kanapkowa z cieciorką

Warzywna pasta kanapkowa z cieciorką

nazwa

Wykonanie

Czym osoba nie jedząca mięsa może posmarować kanapki? Pastą kanapkową. Poniżej przeczytacie jak zrobić w domu taką pastę.
Składniki:
- Włoszczyzna (marchew, pietruszka, seler, por)
- Cieciorka w puszce
- Cebula - średnia
- Pasta warzywna
- Przyprawy
Przygotowanie:
najpierw obieramy i gotujemy włoszczyznę oraz cebulkę. Polecam gotować z bulionowym koncentratem warzywnym, kostką rosołową odradzam. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy włoszczyznę, bulion możemy wykorzystać do zupy. Cieciorkę z puszki lub namoczoną świeżą miksujemy razem z warzywami. Miksować można na jednolitą masę lub zostawić delikatne cząstki, co kto lubi. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem ziołami i czym tam sobie chcecie, mieszamy i wcinamy.
Źródło:http://kuchniavege.blogspot.com/2014/02/warzywna-pasta-kanapkowa-z-cieciorka.html