Wykonanie
Jaka to ciszaaaaaaaa....już się usprawiedliwiam :) Moja codzienna praca, w firmie zajmuję mi teraz bardzo dużo czasu, ale już nadrabiam. Dziś polecam wam faszerowaną
cukinie mielonym oraz
fetą z grilla. Jak wiadomo, ruszt grilla przyjmie wszytko, odpowiednio połączone przyprawione i możemy cieszyć się pysznościami.

SKŁADNIKI
cukinia średnia 3 szt2
jajkamielone 1 kg
sól,
pieprz,
majeranek wedle uznania
cebula 1 średnia
kaszka manna 3-4 łyżki
bułka tarta 3 łyżki (w razie potrzeby dosypujemy)
woda zimna 1/4 szklanki
feta 1 opakowanieDodatkowofolia srebrna spożywczatrochę
oleju do posmarowania

SPOSÓB WYKONANIA :
Cukinie myjemy, osuszamy, obieramy ze skóry. Przekrawamy na pół wyciągamy nasiona z miąższem. Doprawiamy mielone
przyprawami, łączymy z
jajkiem,
kaszką,
bułką tartą,
wodą oraz
cebulą. Gotowe mielone nakładamy na wydrylowaną
cukinie, na to rozkruszamy
fetę. Każdy kawałek kroimy na 3-4 części. Odrywamy kawałek foli, posmarujemy
olejem i w ten sposób zwijamy każdy kawałek
cukinii. Pieczemy na ruszcie do upieczenia się mielonego oraz zmiękczenia się
cukinii. Smaki cudowne się połączą, przekonają nawet największego przeciwnika
cukinii.

Zdjęć po upieczeniu niestety nie mam, szybko znikły. Jeśli nie chcemy piec tego na ruszcie, możemy upiec w piekarniku. Warto przykryć
cukinie folią, aby nam się
feta nie przypaliła.