Salsa ze świeżych pachnących pomidorów z dodatkiem słodkiej kukurydzy ...pycha, super dodatek do kanapek, mięs czy ryb. Robi się ja szybko, a smakuję wyśmienicie. Słońce już pięknie otuliło pomidory, co nadało im słodyczy, więc czas ich wykorzystać na wiele sposobów.SKŁADNIKI1 mała cebula1 łyżka oliwy (może być olej słonecznikowy)6 gałązek natki pietruszki150 g kukurydzy z puszki2 mięsiste pomidory2 łyżki oliwy (lub oleju słonecznikowego)1 łyżka soku z cytrynysól, świeżo zmielony pieprz do smakukilka kropli tabascoSPOSÓB WYKONANIA :Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i zeszklić na niej cebulę. Pietruszkę umyć, osuszyć pokroić na drobno. Kukurydzę przełożyć na sitko i odsączyć. Pomidory umyć, usunąć pestki i pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać doprawić. Salsę pozostawić do połączenia się smaków pod przykryciem w lodówce ok 1 godziny.Macie może jakieś swoje ulubione salsy? Z czym najczęściej je łączycie?PozdrawiamBasia