Wykonanie
Zapraszam na szybką, prostą i dietetyczną, a jednocześnie bardzo smaczną pastę kanapkową. Wymaga ona tylko dwóch składników, natomiast jej walory
smakowo - odżywcze są wspaniałe. Aby pasta była bardziej wyrazista można do niej dodać niewielką ilość tartego
chrzanu, ja jednak z niego zdecydowałam, ponieważ ma to być pasta dietetyczna, a
chrzan jest u mnie niestety na liście produktów niewskazanych. Osobom, które nie są na diecie polecam jednak eksperymentowanie i dodawanie do niej ulubionych dodatków.Przepis na tę pastę powinnam opublikować wczoraj w ramach wspólnego gotowania, jednak w związku z
pewnymi czynnikami niezależnymi ode mnie nie udało mi się tego zrobić, dlatego publikuję go dziś i mam nadzieję, że moi koledzy wybaczą mi to spóźnienie. Bardzo chciałam przyłączyć się do tego gotowania, ponieważ obawiam się, że w związku z moją obecną dietą,
będę musiała zrezygnować z pozostałych propozycji na ten miesiąc.Pastę kanapkową opublikowali: Lejdi, Bartoldzik, Zuzia, Mirabelka, Pela i Mopsik .

Składniki :150g chudego
białego sera2-3 ugotowane
buraki starte na tarce o małych oczkach1-2 łyżki chudego
jogurtu naturalnegokilka kropli
soku z cytrynysól,
pieprz0,5 łyżeczki
chrzanu (opcjonalnie)

Przygotowanie :Wszystkie składniki umieścić w miseczce, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Podawać na ulubionym
pieczywie lub krakersach.

Smacznego!