Wykonanie
Ten przepis polecam wszystkim miłośnikom
czekolady i
malin. Babeczki są przepyszne, a co najważniejsze łatwe i szybkie w przygotowaniu.Składniki:- 2 szklanki
mąki pszennej, ja osobiście używam
mąkę wrocławską,- 3/4 szklanki
cukru,- kostka
masła,- 4
jaja,- łyżeczkę
proszku do pieczenia,- 2 łyżki
kakao,-1/2 szklanki
malin (można używać zaprawionych
owoców).Wykonanie:1.
Masło roztapiam w garnku na małym ogniu. Rozgrzewam piekarnik do ok. 180 st. C.2. Oddzielam
białka od
żółtek,
białka wlewam do wysokiej miski, ubijam z
cukrem na sztywną pianę.3. Dodaję
mąkę,
proszek do pieczenia i
żółtka. Ubijam na gładką masę. Mieszając ciasto, wlewam ostrożnie roztopione
masło.4. Dodaję
kakao i mieszam.5. Wlewam ciasto (mam formę sylikonową, więc nie muszę smarować jej
masłem), a do każdej foremki wrzucam na wierzch po dwie - trzy
maliny (
owoce częściowo przykrywam
ciastem).6. Piekę 10-15 minut (wszystko zależy od Twojego piekarnika).