Wykonanie
Coś pysznego, coś małego, coś słodkiego...Czyli COŚ do
kawy, a ostatnio to tylko do
herbaty :)Idealne jeśli nie zjemy ich od razu, ząb czasu się ich nie ima :)Składniki:2 szklanki
mąki1/2 szklanki
cukru1 łyżka
kakao1 łyżka
cappuccino czekoladowego1
żółtko125 g
margarynyPrzygotowanie:
Margarynę utrzeć z
cukrem i
żółtkiem na jednolitą, puszystą masę. Dodać przesianą
mąkę,
kakao i
cappuccino. Powstanie nam sypka mieszanka :)

Trzeba ją troszkę wyrobić ręką - jeśli nie chce się połączyć to nic nie szkodzi :) I tak
ciastka formuje się ręcznie - jako małe kuleczki. Mogą być troszkę popękane, dzięki temu po upieczeniu wyglądają jak kawałeczki bardzo suchej ziemi :)

Z tej porcji wychodzi ok. 16 - 18
ciasteczek, akurat na dużą blachę.Piekę na mocno natłuszczonej formie, bez papieru.Piec 15 minut w 190 stopniach.

Smacznego!