Tak smaczne i proste danie, że nie trzeba tutaj żadnych umiejętności. Całkiem niedawno polubiłam szpinak, wcześniej nawet nie chciałam go tknąć. W połączeniu z makaronem (najbardziej urzekł mnie z serpentynami), stał się nagle jednym z moich ulubionych składników. Odnajdźcie swoje ulubione połączenie :)Co potrzebujemy: (4-5 porcji)400-500 g makaronu200 g rozdrobnionego szpinaku2 łyżki śmietany 12 %200 ml jogurtu naturalnego1 mała cebulka1 czosnekprzyprawy wg uznaniaopcjonalnie : filet z kurczaka1. Gotujemy makaron al dente.2. Smażymy pokrojony w kostkę filet z kurczaka (jeśli wybraliśmy taką opcję). Na drugiej patelni podsmażamy cebulkę, wrzucamy szpinak. Dodajemy śmietanę i jogurt naturalny. Doprawiamy czosnkiem i wybranymi przez nas przyprawami.3. Na patelnię ze szpinakiem wrzucamy makaron i mieszamy do połączenia składników.Tyle :)