Wykonanie
Dzisiaj propozycja na coś słodkiego i jak zwykle bardzo prostego:)
Biszkopt ze
śliwkami.
Puszysty, słodki i lekko kwaśny jednocześnie. Uwielbiam to ciasto z wielu powodów. Po pierwsze - zawsze się udaje, po drugie - można do niego dodać wszelkie sezonowe
owoce i dzięki nim za każdym razem smakuje nieco inaczej...
Biszkopt z
owocami to ciasto, które można przygotować na co dzień i od święta. Wszystko zależy od jego końcowej prezentacji i ozdób, z którymi można szaleć dowolnie:) Dla mnie osobiście -
cukier puder zdecydowanie wystarczy:)Pozdrawiam,
Asia ♥
Składniki:1 szklanka
cukru3 duże
jajkałyżeczka esencji waniliowej1 szklanka
mąki3-4
śliwkiPrzygotowanie:Piekarnik rozgrzać do 180 stopni (bez termoobiegu).
Śliwki opłukać i pokroić na cząstki.
Jajka ubić z
cukrem i esencją
waniliową na puszystą masę. Dodać
mąkę i wymieszać.Masę przełożyć do formy wysmarowanej
masłem i oprószonej
bułką tartą.Na wierzchu ułożyć kawałki
śliwek.Piec przez ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Biszkopt można udekorować
cukrem pudrem.Smacznego!♥