ßßß
Puszysty, słodki i lekko kwaśny jednocześnie. Uwielbiam to ciasto z wielu powodów. Po pierwsze - zawsze się udaje, po drugie - można do niego dodać wszelkie sezonowe owoce i dzięki nim za każdym razem smakuje nieco inaczej...
Biszkopt z owocami to ciasto, które można przygotować na co dzień i od święta. Wszystko zależy od jego końcowej prezentacji i ozdób, z którymi można szaleć dowolnie:) Dla mnie osobiście - cukier puder zdecydowanie wystarczy:)Pozdrawiam,Asia ♥
Składniki:1 szklanka cukru3 duże jajkałyżeczka esencji waniliowej1 szklanka mąki3-4 śliwkiPrzygotowanie:Piekarnik rozgrzać do 180 stopni (bez termoobiegu).Śliwki opłukać i pokroić na cząstki.Jajka ubić z cukrem i esencją waniliową na puszystą masę. Dodać mąkę i wymieszać.Masę przełożyć do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą.Na wierzchu ułożyć kawałki śliwek.Piec przez ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Biszkopt można udekorować cukrem pudrem.Smacznego!♥