Wykonanie
Dzisiaj przepis na wiosenną bombę witaminową - świeżo wyciskany sok z
marchwi i
jabłka z dodatkiem
imbiru oraz koktajl
cytrynowo-
pietruszkowy (dla odważnych:)). Taki sok jest wybitny po wysiłku fizycznym, czy na śniadanie, a nawet o każdej
porze dnia.

Sok z
jabłka i
marchwi z dodatkiem
imbiru jest słodki "z natury", dodaje energii i zdecydowanie poprawia humor:) Natomiast
sok cytrynowo-
pietruszkowy jest bardzo wyrazisty w smaku, to kopalnia witaminy C i już od samego patrzenia na jego zielony kolor czujemy się zdrowsi. Świetnie spełni swoją rolę jako zastrzyk energii, kiedy mamy tzw. "syndrom dnia wczorajszego":)

Świeżo wyciskane
soki mają piękny, wiosenny kolor, który zachęca do spróbowania. Natomiast świeże
warzywa i owoce to gwarancja poprawy nastroju i uzupełnienia braków witaminowych po półrocznej zimie... Nie
będę nawet wspominać... Ważne, że jest ciepło. Już myślę o lecie:)

A skoro o wiosennej regeneracji
mowa, to kilka zdjęć z mojego, budzącego się do życia ogrodu. Bardzo lubię obserwować, kiedy wiosną ogród codziennie wygląda inaczej. Codziennie pojawia się coraz więcej zieleni...



Zachęcam do wypróbowania przepisów na koktajle witaminowe.Pozdrawiam,
AsiaSkładniki - sok z
jabłka,
marchwi i
imbiru (na 2 szklanki):2
marchewki2 duże
jabłka (polecam odmianę Ligol)mały kawałek
imbiru do smakuSkładniki - koktajl
cytrynowo-
pietruszkowy (na 2 szklanki):2 obrane ze skórki i wyfiletowane
cytrynyduży pęczek
natki pietruszkiduża szklanka
wody1 łyżka
syropu z agawy lub
miodu (wedle upodobań może być więcej/mniej)Przygotowanie:
Sok jabłkowo-
marchewkowy przygotować w sokowirówce.Koktajl
cytrynowo-
pietruszkowy przygotować w blenderze lub innym robocie kuchennym. Jeśli jest zbyt gęsty, dodać
wodę i ponownie zblendować/zmiksować. Następnie miksturę przecedzić przez sitko dla uzyskania konsystencji soku.Smacznego!