Wykonanie

Inspiracja do tego przepysznego bezglutenowego dania pochodzi z poniższego bloga:
Wino Francja KuchniaMoja modyfikacja polega na określonym gotowaniu
kaszy jaglanej i oczywiście na dodatku w postaci
kukurydzy, która ze względu na upodobania mojego dziecka, musi znaleźć się praktycznie w każdym daniu.Zapraszam!Składniki:1/2 szklanki
kaszy jaglanej1 świeży
ogórekgarść
pomidorków koktajlowychgarść czarnych
oliwekpuszka
kukurydzy1/2
cytrynysól,
pieprz,
oregano,
bazyliaoliwa,
masłoWykonanie:

1. Gotujemy
kaszę jaglaną w ten sposób, że najpierw płuczemy ją na sitku obficie zimną a następnie gorącą
wodą.
Kaszę wrzucamy na odrobinę osolony wrzątek z łyżeczką
masła. Gotujemy pod przykryciem do momentu, aż
kasza wchłonie całą
wodę. Wilgoć uwolni się kanalikami. NIE MIESZAĆ W TRAKCIE GOTOWANIA.

2. Ugotowaną
kaszę wrzucamy do miski, następnie pokrojony w kosteczkę
ogórek, pokrojone w cząstki
pomidorki i pokrojone w plasterki
oliwki,
kukurydzę, wyciskamy sok z połowy
cytryny, sypiemy
sól,
pieprz,
oregano i
bazylię, 2-3 łyżki
oliwy i mieszamy.I gotowe. Smacznego!.