Wykonanie
Dania i ciasta na każdy dzień!Social IconsStronyOstatnio dodaneLista zaprzyjaźnionych blogówAktualnościNajczęściej używane w kuchni miary1 szklanka
mąki - 150 g1 szklanka
cukru - 220 g1 szklanka
mleka - 1/4 l1 łyżka
oleju - 14 g1 łyżka
śmietany - 15 g1 łyżeczka
soli - 6 g1 łyżeczka
proszku do pieczenia - 5 g1 łyżka
mąki - 16 g1 łyżka
bułki tartej - 9 gŁączna liczba wyświetleńTechnologia Blogger .piątek, 17 lipca 20151 kg
mąki4 dkg
drożdży1 łyżeczka
soli1/2 l
wody1/3 szkl
olejuDrożdże rozpuścić w letniej wodzie wszystkie składniki połączyć z
mąką wyrobić ciasto oprószyć
mąką, przykryć ściereczką, zostawić do wyrośnięcia, jak ciasto podwoi swoją objętość formować pizze i układać ulubione dodatki piec około 15 min w piecu nagrzanym do 200 stopni.