ßßß Cookit - przepis na Cappuccino

Cappuccino

Wykonanie

Najczęściej używane w kuchni miary
1 szklanka mąki - 150 g
1 szklanka cukru - 220 g
1 szklanka mleka - 1/4 l
1 łyżka oleju - 14 g
1 łyżka śmietany - 15 g
1 łyżeczka soli - 6 g
1 łyżeczka proszku do pieczenia - 5 g
1 łyżka mąki - 16 g
1 łyżka bułki tartej - 9 g
Łączna liczba wyświetleń
Technologia Blogger .
sobota, 18 lipca 2015
Cappuccino
Upiec biszkopt jeśli jest zbyt wysoki przekroić placek tak jak tort, spód ułożyć w formie, można go naponczować mocną kawą.
Pierwsza warstwa:
2 kartoniki 0,5 l śmietany 36% ubić dodać 4 łyżki cukru pudru teraz dodać do śmietany 6 saszetek cappuccino classic, jedną łyżkę Inki + 4 zagęstniki „śmietanfix” wszystko dokładnie wymieszać, powstałą masę wylać na biszkopt.
Druga warstwa:
1 kartonik 36% śmietany ubić, dodać 2 łyżki pudru i 2 zagęstniki wymieszać, wylać na pierwszą warstwę na wierzch, zetrzeć gorzką czekoladę i schłodzić.
Źródło:http://swietne-przepisy.blogspot.com/2015/07/cappuccino.html