Wykonanie
Najczęściej używane w kuchni miary1 szklanka
mąki - 150 g1 szklanka
cukru - 220 g1 szklanka
mleka - 1/4 l1 łyżka
oleju - 14 g1 łyżka
śmietany - 15 g1 łyżeczka
soli - 6 g1 łyżeczka
proszku do pieczenia - 5 g1 łyżka
mąki - 16 g1 łyżka
bułki tartej - 9 gŁączna liczba wyświetleńTechnologia Blogger .sobota, 18 lipca 2015
CappuccinoUpiec
biszkopt jeśli jest zbyt wysoki przekroić placek tak jak tort, spód ułożyć w formie, można go naponczować mocną
kawą.Pierwsza warstwa:2 kartoniki 0,5 l
śmietany 36% ubić dodać 4 łyżki
cukru pudru teraz dodać do
śmietany 6 saszetek
cappuccino classic, jedną łyżkę Inki + 4 zagęstniki „śmietanfix” wszystko dokładnie wymieszać, powstałą masę wylać na
biszkopt.Druga warstwa:1 kartonik 36%
śmietany ubić, dodać 2 łyżki pudru i 2 zagęstniki wymieszać, wylać na pierwszą warstwę na wierzch, zetrzeć
gorzką czekoladę i schłodzić.