Wykonanie
Dania i ciasta na każdy dzień!Social IconsStronyOstatnio dodaneLista zaprzyjaźnionych blogówAktualnościNajczęściej używane w kuchni miary1 szklanka
mąki - 150 g1 szklanka
cukru - 220 g1 szklanka
mleka - 1/4 l1 łyżka
oleju - 14 g1 łyżka
śmietany - 15 g1 łyżeczka
soli - 6 g1 łyżeczka
proszku do pieczenia - 5 g1 łyżka
mąki - 16 g1 łyżka
bułki tartej - 9 gŁączna liczba wyświetleńTechnologia Blogger .piątek, 17 lipca 20156 jaj1 szkl
oleju1 ½ szkl
cukru3 szkl
mąki1 szkl oranżady3 łyżeczki
proszku do pieczeniabiałka ubić dodać
cukier stopniowo i po jednym
żółtku teraz wlać ¾ szkl oranżady wyrobić mikserem na końcu
olej i
mąka z proszkiem, podzielić ciasto na dwie części, do jednej dodać łyżkę
kakao i 1/3 szkl oranżady, wlewać na środek tortownicy po 3 łyżki masy ciemnej i jasnej na zmianę aż do wyrobienia całego ciasta, piec w 180 stopniach ok 40 min.