ßßß Cookit - przepis na Surówka z porzeczkami

Surówka z porzeczkami

Wykonanie

1/2 główki białej kapusty
25 dag porzeczek,
1 cebula (10 dag),
1 ząbek czosnku,
2 łyżki soku z cytryny,
3 łyżki oleju, sól, pieprz
Kapustę oczyścić ze zwiędłych liści, opłukać, osączyć i cienko poszatkować. Porzeczki umyć, osączyć i oczyścić z szypułek. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i posiekać. Przygotowane składniki połączyć i wymieszać.
Sok z cytryny wymieszać z 3 łyżkami zimnej przegotowanej wody, olejem oraz solą i pieprzem. .
Surówkę polać sosem i ponownie wymieszać.
Źródło:http://swietne-przepisy.blogspot.com/2015/02/surowka-z-porzeczkami.html