Wykonanie
CIASTO7
jajek,7 łyżek
bułki tartej,25 dag łuskanych
orzechów włoskich,1 szklanka
cukru;do wysmarowania tortownicy:1 łyżka
margaryn yKREM1 szklanka
cukru,3
Jajka,20 dag
masła,3-4 łyżki
kakao,1
laska waniliiPrzygotować ciasto:
jajka utrzeć z
cukrem. Dodać bulkę tartą i wymieszać.
Orzechy zgnieść w maszynce do
orzechów albo drobno posiekać (nie
mleć na miazgę), dodać do masy jajecznej i wymieszać.Tortownicę średnicy 24 cm wysmarować
margaryną. Ciasto przełożyć do tortownicy i piec około 45 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.Przygotować krem:
jajka ubijać w misce na parze, dodając kolejno:
cukier, miękkie
masło,
kakao i pokrojoną
wanilię. Następnie zdjąć miskę z garnka i ucierać masę do chwili, aż pojawią się pęcherzyki powietrza. Ciasto przekroić na pół i przełożyć kremem. Wierzch
tortu posmarować kremem i przybrać
orzechami.