ßßß Cookit - przepis na Mule z papryką i oliwkami

Mule z papryką i oliwkami

Wykonanie

po 2 papryki żółte czerwone (50 dag)
1 papryka zielona (15 dag)
po 5 dag czarnych i zielo nych oliwek bez pestek,
2 ząbki czosnku,
1 puszka muli (15 dag),
2 łyżki oleju,
po 1/2 łyżeczki bazylii i tymianku,
natka pietruszki,
sól,
pieprz
Papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w dość szerokie paski. Czosnek obrać i drobno posiekać. Oliwki pokroić w plasterki, natkę opłukać, osączyć i posiekać. Mule osączyć z zalewy i pokroić na pół. Olej rozgrzać, wrzucić czosnek oraz paprykę i smażyć około 20 min, co pewien czas mieszając. Oliwki, mule, natkę i zioła dodać do papryki, doprawić pieprzem oraz solą i dusić jeszcze 3 min. Podawać ze świeżym pieczywem i białym winem.
Źródło:http://swietne-przepisy.blogspot.com/2015/01/mule-z-papryka-i-oliwkami.html