Wykonanie
50 dag mielonej
cielęciny,4
cebule (20 dag),2 łyżki łagodnej
przyprawy curry,po 15 dag
rodzynek i
migdałów,1/2 szklanki
oliwy,3/4 szklanki
śmietanki 18-procentowej,2 łyżeczki
cukru (najlepiej brązowego),
sól,
pieprzCebule obrać i drobno pokroić.
Cielęcinę przesmażyć na patelni na rozgrzanej
oliwie i przełożyć do garnka, na tym samym tłuszczu chwilę smażyć
cebulę, dodać
cukier i dalej smażyć, aż
cebula się zeszkli. Następnie połączyć ją z
mięsem.
Rodzynki sparzyć.
Migdały sparzyć, obrać i razem z
rodzynkami dodać do
mięsa. Wsypać
curry, posolić i popieprzyć (smak potrawy powinien jednak być łagodny). Na koniec wlać
śmietankę i dusić potrawę 5 min.Podawać z
ryżem ugotowanym na sypko.