Wykonanie
Ostry
sos pomidorowy z dodatkiem
papryczek chili idealnie nadaje się do domowych burgerów,warzywnych placuszków,kanapek,
makaronu,
ryżu...w zasadzie jest wszechstronnego użytku:) A patrząc na zdjęcia poniżej powiedzcie mi Kochani,jakim programem obrobić zdjęcia,by wyrównać kolor tła?Moment,kiedy
będę zadowolona ze swoich zdjęć,chyba nie nastąpi buuu...

bardzo mała porcja,jak na zdjęciu powyżej38 - 40 dkg
pomidorów2
papryczki chili - użyłam takich,jak na zdj.1
jabłko2 cm
imbiru2 ząbki
czosnku2 łyżki
sosu worczester5 łyżek
octu jabłkowego3 łyżki
cukru
Pomidory kroję na pół,jeśli używamy dużych,to obieramy ze skórki i kroimy na kawałki.Z papryczek usuwam nasionka i kroję w półplastry.
Jabłko kroję w kostkę.
Czosnek przeciskam przez praskę,a obrany
imbir ścieram na tarce.Wszystkie składniki umieszczam w rondlu i gotuję,aż
cukier się rozpuści,następnie blenduję i kontynuuję gotowanie jeszcze przez chwilę,aż sos zacznie nieco gęstnieć.Zdejmuję z ognia,a ostudzony przecieram przez sitko i sos gotowy.Smacznego!!!