Wykonanie
Racuszki są smaczne,mięciutkie,nie za słodkie,a sos...Obłędny!Spróbujcie koniecznie:)

źródło przepisu - "Vegetarian&wholefoods bible"7,5 dkg
mąki pszennej5 dkg
mąki pełnoziarnistej5 dkg
płatków owsianych - ja dodałam jeszcze 2 garście,bo ciasto było zbyt rzadkie1 łyżeczka
proszku do pieczeniaszczypta
soli2,5 dkg
cukru golden1
jajko1 łyżka
oliwy + do smażenia250 ml
mlekasos:5 dkg
masła2
banany - kroję w grube półplastry1 łyżka golden
syropugarść
orzechów pekan - siekam średnio drobnoSkładniki racuszków mieszam i odstawiam na 20 min.do lodówki,po tym czasie dodaję do masy 2 garście
płatków,bo ciasto było zbyt płynne.
Masło i golden
syrop rozpuszczam w garnku,dodaję
orzechy i
banany i smażę na małym ogniu,aż
banany będą miękkie,ale nie rozpadające się.Na rozgrzanej
oliwie smażę małe placuszki,na talerzu polewam sosem.Smacznego!!!