Wykonanie
Bywa,że z jakiegoś powodu nie ma czasu na gotowanie obiadu,ale jednak dobrze jest zjeść coś ciepłego.Proponowana
kasza sprawdzi się doskonale w takiej sytuacji.

2 woreczki
kaszy jęczmiennej2
piersi z kurczakamała puszka
zielonego groszku - ja użyłam mrożonego w podobnej ilości,podgotowałam go przed dodaniemkilka
suszonych pomidorków w
oliwnej zalewie +
oliwna zalewa1/2
poraprzyprawa do gyrosapieprz do smaku - opcjonalnie
Kaszę gotuję w osolonej wodzie wg.przepisu na op.
Kurczaka kroję w kostkę,oprószam
przyprawą i podsmażam na złoty kolor na
oliwie z
pomidorków,pod koniec dorzucam pokrojonego w półkrążki
pora i lekko podsmażam,żeby zmiękł.
Pomidory kroję na mniejsze kawałki,dodaję do odsączonej
kaszy,
kurczaka z
porem i
groszeku.Całość mieszam,doprawiam
pieprzem do smaku,lekko podgrzewam,a żeby
kasza nie była zbyt sucha dodaję odrobinę
oliwy z
pomidorków.Smacznego!!!