Chleb może nie prezentuje się znakomicie,ale smakuje doskonale.Zarówno do kanapek z wędliną,serem,jak również do słodkich dodatków w postaci dżemu.porcja na chleb o wadze 675g (1,5 lb)175 ml kwaśnej śmietany90 ml wody3 łyżki masła3 łyżki miodu3/4 łyżeczki soli3 łyżki otrębów owsianych125 g mąki pszennej pełnoziarnistej400 g mąki pszennej chlebowej2 1/4 łyżeczki drożdży w proszku4 1/2 łyżki ziaren słonecznika - dodaję po pierwszym zagniataniu lub po sygnaleWszystkie sypie składniki odmierzam miarkami dołączonymi do maszyny na równi z brzegiem.Składniki wsypuję do maszyny w kolejności sugerowanej w instrukcji.Ziarna słonecznika dodaję po sygnale dźwiękowym,kiedy maszyna oznajmia,że pora na dodatki:)Maszynę ustawiam na opcję:chleb pełnoziarnisty",stopień wypieczenia"średni".Smacznego!!!