Wykonanie
Aromatyczny,lekki i bardzo smaczny chlebuś z maszyny.
porcja na
chleb o wadze 675 g czyli 1,5 lb3 łyżki
wody175 ml
mleka1,5 łyżki
masła1,5 łyżki
cukru6
cebulek dymek ze
szczypiorem - użyłam tylko 3,pokroiłam,nie podsmażałam przed dodaniem10 dkg
sera szwajcarskiego - użyłam
cheddara startego na grubej tarce1,5 łyżeczki
soli - użyłam 1/2 łyżeczki42,5 dkg
mąki chlebowej pszennej21/4 łyżeczki
drożdży w proszkuPrzy uzyciu dołączonych do maszyny miarek odmierzam poszczególne składniki(suche równo z brzegiem miarki)i wrzucam do maszyny w kolejności sugerowanej w instrukcji.Ustawiam opcję"
pieczywo białe"i stopień wypieczenia "średni".Smacznego!!!