Wykonanie
Autorem przepisu jest Guy Fieri,a pomysł zupełnie przypadkiem podejrzałam w jednym z odcinków jego programu.Składniki zapisałam w pośpiechu na skrawku papieru,a przygotowując
sałatkę dobrałam je wg.własnego smaku i zapotrzebowania ilościowego.Wyszło smacznie i zdecydowanie do powtórzenia.
2
sałaty rzymskie - można użyć innych2 garście
pomidorków cherry - kroję na połówki1 garść grzanek1
awokadosok z cytrynykilka cienkich plastrów
boczkumajonezśmietana lub
jogurt naturalnyocet balsamicznypieprzOpłukaną
sałatkę kroję dość drobno i
daję na talerz,na to kładę
pomidorki.
Boczek w plastrach grilluję,kroję na małę kawałki i dorzucam na
pomidorki.Z
awokado usuwam pestkę,obieram,kroję w kostkę i obficie skrapiam
sokiem z cytryny,posypuję
sałatę,na wierzch dorzucam grzanki.Całość polewam sosem-
majonez mieszam ze
śmietaną,doprawiam
octem,żeby zaostrzyć smak.Wierzch sałatki doprawiam świeżo startym
czarnym pieprzem.Równie dobrze smakuje po wymieszaniu całości.Smacznego!!!