Wykonanie
Pożywne danie jednogarnkowe,które idealnie nadaje się na szybki obiad.Porcja jest dość spora więc następnego dnia nie trzeba się zastanawiać,co ugotować.Danie smakuje równie dobrze na drugi dzień.Mimo że potrawa jest prosta,to pomysł (z moimi zmianami)zaczerpnęłam z książeczki"Food for friends"-czasem,gdy trzeba coś ugotować na szybko czuję zupełną pustkę w głowie,dlatego książeczka znalazła zastosowanie od razu po zakupie:)

40 dkg
cienkiej kiełbasy odpowiedniej do grillowania4
papryki - u mnie 2 żółte,czerwona i zielona3 spore
marchewki40 dkg krojonych
pomidorów w puszce20 dkg
kukurydzy z puszki40 dkg ugotowanej
fasoli masłowej lub odpowiednia ilość z puszki350-400 ml
bulionu drobiowegomasło do podduszenia warzyw2 łyżki domowej
przyprawy klik
słodka papryka,
pieprzKiełbasę kroję na pół na długość i piekę na grillu,aż ładnie się przypiecze,najlepiej z obu stron.
Papryki oczyszczam i kroję w kostkę,
fasolkę i
kukurydzę odsączam,
marchewkę oczyszczam i kroję w niezbyt grube półplastry.
Marchew wrzucam do garnka,dodaję trochę
masła i smażę kilka minut,dorzucam
papryki,a po kilku minutach resztę składników.Całość zalewam
bulionem,dosypuję domową
przyprawę,
paprykę w proszku,
pieprz i duszę na małym ogniu pod przykryciem ok.25 min.Smacznego!!!