Wykonanie
Nadaje się doskonale do zup czy
sosów. Otwarty słoiczek pachnie warzywami przysmażonymi na
maśle.A co najważniejsze nie zawiera żadnych sztucznych ulepszaczy i mimo to przez długi czas zachwouje świeżość,zapach i nadaje się do użycia.
źródło- tuilość składników mozna zmieniać wg.uznania,ja użyłam:4 niewielkie
marchewki2
pietruszki1
porkawałek
seleralistki świeżej
natki pietruszki i
kolendry 2:1
sól i świeżo zmielony
czarny pieprz dodałam tylko do jednego słoiczkaWarzywa myję i obieram,ścieram na grubej tarce,
pora siekam drobno.
Natkę i
kolendrę płuczę(użyłam tylko listków bez gałązek więc ich nie siekałam).Wszystkie składniki mieszam i rozkładam na papierze do pieczenia w płaskiej formie.Wkładam do nagrzanego do 90 stopni piekarnika i suszę,mieszając od czasu do czasu,aż warzywa będą zupełnie wyschnięte i "szeleszczące".Następnie przesypuję do słoiczków,do jednego z nich dodaję
sól i
pieprz.Zakręcone słoiczki przechowuję w szafce.Powodzenia!!!