Wykonanie
Miałam przerwę w blogowaniu,ale przerwy w jedzeniu słodkości nieeee :)stąd pomysł na ciasto.Przygotowuje się je szybko dlatego mogłam sobie na nie pozwolić.Przepis znalazłam w książeczce"Baking".

porcja na małą keksówkę:30 dkg
mąki1 łyżeczka
soli1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia17,5 dkg
brązowego cukru1 łyżeczka skórki otartej z
limonki1
jajko rozbełtane widelcem1
banan rozgnieciony i wymieszany z 1 łyżką
soku z limonki150 ml
serka kremowego - użyłam Philadelphii11 , 5 dkg sułtanekpolewa:11,5 dkg
cukru pudru+1-2 łyżeczki
soku z limonki(dałam odrobinę więcej)+0,5 łyżeczki skórki z
limonki - mieszam wszystkie składniki do połączenia.Do miski wsypuję
mąkę,dodaję
sól,
proszek do pieczenia i skórkę z
limonki,mieszam i dodaję
jajko,
banana,
serek i sułtanki.Mieszam,aż składniki dobrze się połączą.Masa może wydać się zbyt sucha i "zbita",ale udaje się ją połączyć.Następnie przekładam do wyłożonej papierem foremki i piekę 40-45 min.do suchego patyczka w temp.nagrzanym do 180 stopni.Gdy ostygnie polewam lukrem. Smacznego!!!