Wykonanie
Jeden ze "173 specjałów siostry Anastazji", a mianowicie surówka z
czerwonej kapusty. Przynać muszę,że smak
czerwonej kapusty był mi nieznany. A szkoda,bo smakuje całkiem nieźle i myśle,że częściej będzie na moim
stole. Nie mogłam się zdecydować w jaki sposób ją przygotować,pomysł s.Anastazji najbardziej przypadł mi do gustu.

1 główka
czerwonej kapusty - ja zużyłam pół główki1 nieduża
cebulka1 puszka
groszku - pół,jeśli dajemy mniej
kapustymajonezsok z cytrynysólKapustę drobno pokroiłam i ugotowałam w osolonej wodzie. Odcedziłam na durszlaku i od razu
skropiłam obficie
sokiem z cytryny,żeby przywrócić
kapuście ładny kolor i podkreślić smak.Pozostawiłam ją do ostudzenia, a następnie przełożyłam
kapustę do miski,dodałam odsączony
groszek,pokrojoną w kostkę
cebulę i całość wymieszałam z
majonezem.Można dodać
sól i
sok z cytryny do smaku. Smacznego!!!