Jest to zdrowa i aromatyczna wersja szarlotki. Z orzechami włoskimi i żurawiną - mocno kojarzy się z jesienią. Ale jest naprawdę przepyszna! Polana miodem przed podaniem... :)Polecam też inne wypieki z jabłkami: c rumble jabłkowo - malinowe, zdrowa szarlotka z porzeczkami, jabłka z kruszonką ./kwadratowa blaszka o boku 23 cm/spód:100g masła150g maki orkiszowej3 łyżki wody70g posiekanych orzechów włoskichdodatki:250g świeżej żurawiny1 kg jabłekkilka tabletek stewii3 łyżki otrębów orkiszowychdo podania: miód, syrop klonowyZ masła, mąki, orzechów i wody zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki.Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Podgrzać je na patelni z odrobiną wody, aż zmiękną. Dodać stewię oraz żurawinę i jeszcze chwilę przesmażyć.Formę wylepić 2/3 ciasta. Wyłożyć owoce. Na wierzchu rozrzucić resztę ciasta. Posypać otrębami. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut. Wyjąć i polać przed podaniem miodem. Zjeść od razu :) Smacznego!