Przepyszna przekąska do szkoły, ale też na śniadanie, deser... Wieczorem wystarczy tylko wymieszać składniki i upiec wszystko. Rano możemy się już cieszyć znakomitym razowym chlebkiembananowym z migdałami i białą czekoladą. Długo zachowuje świeżość, więc można się nim zajadać nawet 4 dni po upieczeniu./keksówka o długości około 25 cm/3 banany300g mąki żytniej razowej1/3 szklanki mleka2 łyżki jogurtu greckiego80g masła1 łyżeczka sody oczyszczonej1 jajko100g białej czekolady100g migdaówMasło rozpuścić i ostudzić. Banany rozgnieść dokładnie widelcem. Wymieszać je z masłem, jajkiem, jogurtem i mlekiem. W innej misce wymieszać mąkę z sodą. Połączyć zawartość obu misek. Dodać posiekane migdały i posiekaną czekoladę. Wymieszać ponownie dokładnie wszystko razem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni (z termoobiegiem) i piec przez około 65 minut do suchego patyczka. Odstawić i ostudzić. Smacznego!