Idealne muffinki. Są wilgotne i mocno czekoladowe, równocześnie nie za słodkie. Mają chrupiący wierzch. Smakują świetnie po upieczeniu, jak i drugiego, trzeciego dnia. Polecam!/12 babeczek/160 g gorzkiej czekolady, min. 70%, posiekanej na drobne kawałeczki300 g mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia3 łyżki kakao1 niepełna szklanka cukru trzcinowego1 łyżeczka cukru waniliowego2 jajka170 ml mleka150 g masłaMasło roztopić i ostudzić.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać cukier trzcinowy i waniliowy, ponownie wymieszać i odstawić. Jajka dokładnie rozbełtać np. widelcem razem z mlekiem. Teraz do sypkich składników dodajemy masę jajeczną i mieszamy łyżką. Dodajemy roztopione masło oraz czekoladę. Ponownie mieszamy tak, aby mąką się nie odznaczała. Masę włożyć do papilotek. Piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez około 23 - 25 minut. Jeżeli wetknięty w ciasto patyczek będzie suchy, to muffinki będą gotowe.Smacznego!