Wykonanie

Zdrowe
czekoladowe babeczki z frużeliną
porzeczkową i
otrębami/12 babeczek/1 i 1/4 szklanki
mąki pszennej3 łyżki
mąki pełnoziarnistej3 łyżki
otrębów żytnich2/3 szklanki
cukru trzcinowego1 i 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia3 łyżki
kakao80g
masła200ml
mleka1
jajkofrużelina porzeczkowaW jednej misce wymieszać wszystkie suche składniki, czyli obie
mąki,
otręby,
cukier, proszek oraz
kakao.
Masło rozpuścić i lekko ostudzić. Wymieszać w drugiej misce z
mlekiem i
jajkiem. Składniki z obu misek połączyć i wymieszać dokładnie łyżką. Do każdej papilotki włożyć 2 łyżeczki masy, położyć niepełną łyżeczkę frużeliny, przykryć 1,5 łyżką masy na babeczki. Piec przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Po tym czasie sprawdzić, czy babeczki są w środku suche. Jeśli uważamy, że jest taka potrzeba - trzymać w wyłączonym piekarniku przez 10 - 15 minut.Smacznego!