ßßß Cookit - przepis na Zdrowe czekoladowe babeczki z frużeliną porzeczkową i otrębami

Zdrowe czekoladowe babeczki z frużeliną porzeczkową i otrębami

nazwa

Wykonanie

Zdrowe czekoladowe babeczki z frużeliną porzeczkową i otrębami
/12 babeczek/
1 i 1/4 szklanki mąki pszennej
3 łyżki mąki pełnoziarnistej
3 łyżki otrębów żytnich
2/3 szklanki cukru trzcinowego
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
80g masła
200ml mleka
1 jajko
frużelina porzeczkowa
W jednej misce wymieszać wszystkie suche składniki, czyli obie mąki, otręby, cukier, proszek oraz kakao. Masło rozpuścić i lekko ostudzić. Wymieszać w drugiej misce z mlekiem i jajkiem. Składniki z obu misek połączyć i wymieszać dokładnie łyżką. Do każdej papilotki włożyć 2 łyżeczki masy, położyć niepełną łyżeczkę frużeliny, przykryć 1,5 łyżką masy na babeczki. Piec przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Po tym czasie sprawdzić, czy babeczki są w środku suche. Jeśli uważamy, że jest taka potrzeba - trzymać w wyłączonym piekarniku przez 10 - 15 minut.
Smacznego!
Źródło:http://enunplato.blogspot.com/2014/03/zdrowe-czekoladowe-babeczki-z-fruzelina.html