ßßß
Zdrowe czekoladowe babeczki z frużeliną porzeczkową i otrębami/12 babeczek/1 i 1/4 szklanki mąki pszennej3 łyżki mąki pełnoziarnistej3 łyżki otrębów żytnich2/3 szklanki cukru trzcinowego1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia3 łyżki kakao80g masła200ml mleka1 jajkofrużelina porzeczkowaW jednej misce wymieszać wszystkie suche składniki, czyli obie mąki, otręby, cukier, proszek oraz kakao. Masło rozpuścić i lekko ostudzić. Wymieszać w drugiej misce z mlekiem i jajkiem. Składniki z obu misek połączyć i wymieszać dokładnie łyżką. Do każdej papilotki włożyć 2 łyżeczki masy, położyć niepełną łyżeczkę frużeliny, przykryć 1,5 łyżką masy na babeczki. Piec przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Po tym czasie sprawdzić, czy babeczki są w środku suche. Jeśli uważamy, że jest taka potrzeba - trzymać w wyłączonym piekarniku przez 10 - 15 minut.Smacznego!