Wykonanie

Pyszne,
ciasteczka z
kakao,
kawą,
skórką pomarańczową,
cynamonem oraz oczywiście dla zdrowia -
otrębami pszennymi. Wzbogaciłam je gruboziarnistą
solą morską. W ten sposób smak stał się inny, ale jeszcze bardziej ciekawy.

1 szklanka
mąki1/3 szklanki
otrębów pszennych1/3 szklanki
kakao1 łyżeczka
soli morskiej1 łyżeczka
kawy zmielonej1 i 1/2 łyżeczki
kawy rozpuszczalnej1/3 szklanki
cukru muscovado1/2 szklanki
cukru1 łyżeczka
cukru waniliowego1 łyżeczka
cynamonu170g
masła1
jajkoskórka starta z jednej
pomarańczyWymieszać
mąkę,
otręby,
kakao,
sól,
cynamon i
kawę.
Masło utrzeć z
cukrem i muscovado. Dodać
jajko,
cukier waniliowy i skórkę z
pomarańczy. Zmiksować. Dodawać partiami wymieszane wcześniej suche składniki i po każdej z nich delikatnie miksować. Miękkie ciasto przełożyć na folię spożywczą i uformować rulon. Zawinąć i włożyć do lodówki na około 2 - 3 godziny.Po tym czasie, wyjąć ciasto. Rozwinąć i pokroić je w plastry o grubości 6-7 milimetrów. Ułożyć na blaszce. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15 minut. Po wyjęciu
ciasteczka powinny być lekko miękkie. Wystudzić.Przed podaniem posypać
cukrem pudrem. Smacznego!
