Wykonanie
Dlaczego na spotkaniach przy grillu głownie królują mięsa? Wszyscy mówią o
karkówce, czy skrzydełkach, a o
bakłażanie i
cukinii rzadko się wspomina.Warzywa, które rosną w miesiącach sprzyjających posiłkom na świeżym powietrzu przecież świetnie się nadają na grill. Naszych zdrowych i smacznych
polskich dóbr latem jest wiele. Każde warzywo jest inne, każde może zostać przygotowane w różny sposób. Z paru ciekawie przyrządzonych gatunków wyczarujemy świetne menu. Zatem korzystajmy
póki czas!
Papryka faszerowana
serami i
porem5
papryk umytych i przekrojonych na pół1/3 lub 1/2
pora1/2 opakowania
fetygarść starkowanego dziugasa lub innego
twardego seraoliwa z oliweksólpieprzZ
papryk wydrążyć gniazda nasienne.
Por pokroić na 0,5 cm plasterki. Następnie ułożyć kawałki
pora na blaszce i podpiec około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Ser feta pokroić w kostkę. Połówki
papryk faszerować
fetą i podpieczonym
porem. Posypać starkowanym
serem, polać
oliwą i doprawić. Piec na tackach na grillu aż
papryki będą miękkie (około 20 minut).Smacznego!