Wykonanie
Schab z
chrzanem i delikatną nutą
pomidorową okazał się strzałem w 10;) Roladki są bardzo miękkie, soczyste i niezwykle aromatyczne. Idealnie spiszą się podczas ważnych domowych uroczystości, gdy nie możemy całego czasu spędzać w kuchni. Można je przygotować wcześniej a później przygrzać w piekarniku w naczyniu żaroodpornym (nie stracą na swoim smaku ani wyglądzie). Polecam bardzo;) Ciekawe jak Wam posmakują:)

Składniki:5 plastrów
schabułyżeczka
przecieru pomidorowego10 dag tartego
żółtego sera3
jajka2 łyżki
śmietany 18%2 łyżki tartego
chrzanubułka tartawegetaolej do smażeniaWykonanie:
Schab wymyć, osuszyć i rozbić na cienkie plastry. Każdy kawałek
mięsa natrzeć
wegetą, odłożyć na 20 min do lodówki. W
między czasie przygotować farsz.
Chrzan,
ser,
śmietankę i koncentrat wymieszać z
jajkiem, doprawić
wegetą do smaku. Na środek
mięsa nałożyć po 2 łyżki farszu, dość ciasno zrolować i spiąć wykałaczkami (można do tego celu użyć także specjalnych klamerek do roladek). W miseczce rozbełtać 2
jajka a do drugiej miseczki nasypać
bułki tartej. Każdą roladkę obtoczyć w
jajku a następnie w
bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym
oleju na złoty kolor z wszystkich stron.Smacznego;)